ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ

18 Eylül 2015

ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ

 Hafif ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı..


MALZEMELER

750 ml süt
125 gr margarin
2 türk kahvesi fincanı un
2,5 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 paket vanilya


Şeftali sosu için;

4 adet şeftali
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİFİ

  • Muhallebi yapmak için margarini geniş bir tencereye alıp eritelim. Un ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine süt ve şeker koyup karıştırarak pişirelim. Pişen muhallebiye vanilya ilave edelim.
  • Şeftalinin kabuklarını soyduktan sonra ufakça doğrayalım. 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim. 2 yemek kaşığı toz şeker ve tereyağı ilave edip karamelize edelim.
  • Pişen muhallebiyi çırpalım. Geniş bir servis kabına veya kuplara koyalım. Üzerine şeftalili sosu dökelim. Buz dolabında dinlendiridikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder