ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ
ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ
Hafif ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı..
MALZEMELER
750 ml süt125 gr margarin
2 türk kahvesi fincanı un
2,5 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 paket vanilya
Şeftali sosu için;
4 adet şeftali4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
TARİFİ
- Muhallebi yapmak için margarini geniş bir tencereye alıp eritelim. Un ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine süt ve şeker koyup karıştırarak pişirelim. Pişen muhallebiye vanilya ilave edelim.
- Şeftalinin kabuklarını soyduktan sonra ufakça doğrayalım. 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim. 2 yemek kaşığı toz şeker ve tereyağı ilave edip karamelize edelim.
- Pişen muhallebiyi çırpalım. Geniş bir servis kabına veya kuplara koyalım. Üzerine şeftalili sosu dökelim. Buz dolabında dinlendiridikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder