PATLICANLI MUSKA BÖREK
PATLICANLI MUSKA BÖREK
MALZEMELER
3 adet yufkaİçi İçin ;
1kg patlıcan1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
Tuz karabiber
Sosu için;
2 su bardağı süt1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Üzeri için;
1 yumurta sarısıSusam
TARİFİ
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp sıvıyağ ile soteleyelim.
- Patlıcan ve biberi fırında közleyip kabuklarını soyalım.
- Ufak ufak doğrayıp suyunu çıktıktan sonra soğan ve baharatlar ile karıştıralım.
- Sosu için gerekli tüm malzemeleri bir kap için de çırpalım.
- Yufkayı 10 üçgen elde edecek şekilde keselim. Her bir üçgene sos sürüp diğer üçgen yufkayı üzerine koyalım.
- Yufkanın geniş tarafının köşesine iç harçdan koyalım. Diğer kenarı üzerine kapatalım. Harçla birlikte bir sağa bir sola doğru götürerek uca gelene kadar katlayalım.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı sürelim. Susam da serpip 180°C lik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder