PATLICANLI MUSKA BÖREK

4 Eylül 2015

PATLICANLI MUSKA BÖREK
  

MALZEMELER

3 adet yufka

İçi İçin ;

1kg patlıcan
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
Tuz karabiber

Sosu için;

2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
Susam

TARİFİ


  • Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp sıvıyağ ile soteleyelim.
  • Patlıcan ve biberi fırında közleyip kabuklarını soyalım.
  • Ufak ufak doğrayıp suyunu çıktıktan sonra soğan ve baharatlar ile karıştıralım.
  • Sosu için gerekli tüm malzemeleri bir kap için de çırpalım.
  • Yufkayı 10 üçgen elde edecek şekilde keselim. Her bir üçgene sos sürüp diğer üçgen yufkayı üzerine koyalım.
  • Yufkanın geniş tarafının köşesine iç harçdan koyalım. Diğer kenarı üzerine kapatalım. Harçla birlikte bir sağa bir sola doğru götürerek uca gelene kadar katlayalım.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı sürelim. Susam da serpip 180°C lik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder