PESTO SOS
PESTO SOS
Pesto sosun kökeni İtalya dan gelmiştir. Ana malzemesi fesleğen olan pesto SOS italyanca da ezilmiş anlamına geliyor. Pesto sosu ekmek üzerine sürerek, makarna , et, tavuk yemeklerinde rahatça kullanabilirsiz.Fesleğen hakkında merak ettiklerinizi burdan öğrenebilirsiniz.
MALZEMELER
2 demet taze fesleğen1 çay bardağı dolmalık fıstık
7 diş sarımsak
1su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı parmesan peynir rendesi
Tuz
TARiFi
- Fıstıkları tavada kavuralım.
- Fesleğen,dövülmüş sarımsaklari rondodan geçirelim.
- Fıstık, zeytinyağı ve parmesan ekleyerek tekrar rondodan geçirdikten sonra kavanozlara koyalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder