ELMALI TART

22 Ağustos 2017

ELMALI TART

  Lezzetli bir elmalı tart tarifi. Bu nefis tartların daha önce farklı versiyonlarını da yapmıştım. Tek olarak pişirip üzerine kestane kreması hazırladım. Başka bir günde frambuaz ve reçel ekleyerek pişirdim. Şimdi ise aklımıza ilk gelecek çeşit olan elmalı hazırladım.
Bu güzel tarifi yapmak için kullanmış olduğumuz tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Hamur yoğurduktan sonra mutlaka buzdolabında dinlendirilmeli. Bu püf noktalarına dikkat ederek güzel bir elmalı tart yapmamız mümkün.































MALZEMELER

125 gr oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 - 2 su bardağı un
3 adet elma rendesi
3 yemek kaşığı toz şeker
Tarçın
Zencefil tozu

TARİFİ


  • Elmaları rendeleyip şeker ile kaynatalım. Suyunu çekince ocağın altını kapatıp tarçın ve zencefil ekleyelim.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağına pudra şekeri , kabartma tozu ve 1 su bardağı un ilave edip yoğuralım. Kıvamına göre un takviyesi yapalım.
  • Hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
  • Tart kalıplarını yağlayalım. Hamuru 6 bezeye ayırıp kalıplara yayalım. ( Arzuya göre üzeri için hamur ayıralım )
  • Hamura çatalla delikler açıp 150°C lık fırında 10 dakika pişirelim.
  • Elmalı harcdan koyalım. Üzeri için ayırdığımız hamur ile şekiller vererek kafes yapalım.
  • 180°C lik fırında 15 dakika pişirelim.
  • Kalıptan çıkarıp servis yapalım.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder