TARÇINLI ÇÖREK
TARÇINLI ÇÖREK
Hamur için;
100 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı1 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
1 paket yaşmaya
1 su bardağı süt
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı1/2 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı toz tarçın
TARİFİ
- Sütü ılıtıp bir miktar şeker ve tuz ile mayayı eritelim.
- Kalan şeker, yumurta ekleyip karıştıralım.
- Tereyağını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra kulak memesi kıvamına gelecek şekilde un ilave ederek hamuru yoğuralım.
- Hamurun güzel mayalanması için tezgaha alıp 5 dk daha yoğurduktan sonra kap içine koyup üstünü örtelim.
- 30 dk mayalandıralım.
- İç malzemeleri için oda sıcaklığındaki tereyağına şeker ve tarçın ekleyelim.
- Mayalanan hamuru ikiye bölelim. Merdane yardımıyla açıp iç malzemesinden sürelim. Şeritler halinde kesip önce kendi etrafında döndürelim ardından uçlarını daire yapmak için birleştirelim.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizip önceden ısıttığımız 180 C derecelik fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder