TARÇINLI ÇÖREK

3 Nisan 2015

TARÇINLI ÇÖREK

   Bugün sizlere misss gibi tarçın kokan çörek tarifi vereceğim..



   

































MALZEMELER

Hamur için;

100 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
1 paket yaşmaya
1 su bardağı süt
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un

İçi için;

6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı toz tarçın

TARİFİ


  • Sütü ılıtıp bir miktar şeker ve tuz ile mayayı eritelim.
  • Kalan şeker, yumurta ekleyip karıştıralım.
  • Tereyağını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra kulak memesi kıvamına gelecek şekilde un ilave ederek hamuru yoğuralım.
  • Hamurun güzel mayalanması için tezgaha alıp 5 dk daha yoğurduktan sonra kap içine koyup üstünü örtelim.
  • 30 dk mayalandıralım.
  • İç malzemeleri için oda sıcaklığındaki tereyağına şeker ve tarçın ekleyelim.
  • Mayalanan hamuru ikiye bölelim. Merdane yardımıyla açıp iç malzemesinden sürelim. Şeritler halinde kesip önce kendi etrafında döndürelim ardından uçlarını daire yapmak için birleştirelim.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizip önceden ısıttığımız 180 C derecelik fırında pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder