MARZİPAN VE MARMELATLI DAMA KEK

7 Nisan 2015

MARZİPANLI DAMA KEK

   Kek ya da pasta diye adlandırabileceğimiz, dışı badem ezmesi kaplı içi marmelatla birleştirilmiş dama kek...






























MALZEMELER

2.5 su bardağı un
2,5 çay bardağı toz şeker
1/2 cay bardağı siviyag
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
4 adet yumurta
Marmelat ( çilek, portakal,kayısı olabilir)
Şekerli su
Marzipan ( badem ezmesi)
Pudra şekeri

TARİFİ

  • Yumurtaları mikserle kabarana kadar çırpalım. Şeker ve vanilya ekleyip çırpma işlemine devam edelim.
  • Un,kabartma tozu ekleyip spatula ile karıştıralım.
  • İkiye ayırıp kakao ekleyelim. 2 Dikdörtgen pişirme kabına pişirme kağıdı serelim. Birine kakaolu diğerine sade kek karışımını dökelim. 
  • 180C° fırında 30 dk pişirelim. 
  • Pişen kekleri soguduktan sonra boylamasına 3`e keselim. Kekleri şekerli su ile ıslatalım. Üzerlerine ve kenarlarına bolca marmelat sürelim. 
  • Bir kakao bir sade olacak şekilde 3 katlı dama kek yapalım. 
  • En üst kısma ve kenarlara da marmelat sürelim. 
  • Badem ezmesini elimizle yoğurup pudra şekeri serpilmiş tezgahta merdane ile açalım. Kekin üzerini marzipanla kaplayalım. 
  • Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder