TERBİYELİ HAŞLAMA ET
TERBİYELİ HAŞLAMA ET
Tarifte kemikli veya kemiksiz et kullanabilirsiniz. Ben hazırlarken kemiksiz kuzu etini tercih ettim. İçine besleyici değerini artırmak için havuç koyabilirsiniz.
MALZEMELER
500 gr. Kemiksiz et4 Patates
1 Kuru soğan
4-5 Dal maydanoz
Tuz
TERBİYESİ İÇİN
1 Yumurta1/2 Limon suyu
1 Yemek kaşığı un
TARİFİ
- Eti tencereye alıp üzerine bir miktar su dökelim ve köpükleri çıkana kadar kaynattıktan sonra suyunu süzelim. Etleri yıkayalım.
- Ete tekrar su ilave edip pişirmeye başlayalım.
- Bir kapta yumurta, et suyu, un, limon suyu koyup terbiyesini hazırlayalım.
- Kaynayan yemeğimize terbiyeyi ılıtarak ekleyelim. ( Bir miktar kaynayan et suyunundan terbiyenin icine alarak. Azar azar karıştırarak yemeğe dökülür.
- Ardından maydanozları,soğanı ve patatesi ilave edip haşlama etimiz yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Aramıza hoş geldin... Seni de listeye ekledim ;)
YanıtlaSilTekrar görüşmek dileğiyle...
Hoşbuldum :) Çok teşekkür ederim..
YanıtlaSilMerhaba; soğan yazmışsınız tarife ama kullanmamışsınız. Tam olarak tarif eder misiniz?
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilŞimdi düzelttim kaydı patateslerle aynı anda tencereye ilave edebilirsiniz
Çok teşekkürler, herhalde soğanı bütün olarak atıyoruz değil mi? Patatesi resimden anlayabiliyoruz ama soğan acaba rende mi, bütün mü anlayamadım. Tekrar teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilRica ederim :) bütün olarak atabilirsiniz
YanıtlaSiltekrar teşekkür ederim, yarın deneyeceğim.
YanıtlaSilRica ederim.. Umarım faydalı olabilmişimdir. iyi akşamlar
YanıtlaSil