FIRINDA ETLİ MANTI BÖREĞİ
FIRINDA ETLİ MANTI BÖREĞİ
MALZEMLER
2 adet yufka2 adet haşlamalık et
Yoğurt
Sarımsak
Zeytinyağı
Toz kırmızı biber
TARİFİ
- Haşlamalık etleri su dou tencereye alıp haşlayalım.
- Haşlanınca didikleyelım.
- Yufkayı pişirme kabına serip kalan yufkayı parçalara bölelim. Yufkaların arasına zeytinyağı sürelim. Eşit miktarda yufka ayıralım. Ara kata didiklenen etleri koyalım. Tekrar yufka ile kapatalım.
- 180C° fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırında mantımız pişerken sarımsak rendeleyip yoğurt ile karıştıralım. Sarımsak ve yoğurt miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
- Pişen mantıya sıcak et suyunu dökelim. Suyu çekince dilinleyelim.
- Son olarak üzeri için bir miktar zeytinyağını kırmızı biberle tavaya alıp hafif kızdıralım.
- Dilimlenen mantığı servis tabağına alıp önce üzerine sarımsaklı yoğurt ardından da biberli sos dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder