PORTAKALLI KEK
PORTAKALLI KEK
MALZEMELER
4 Yumurta1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı un
1/2 kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kase portakal kabuğu haşlanmış veya rende
TARİFİ
- Yumurtaları iyice çırptıktan sonra şekeri ekleyelim çırpalım.
- Sıvı yağ ekleyelim çırpalım.
- Unu , kabartma tozunu eleyerek yavaşça ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Son olarak vanilya ve haşlanmış portakal kabuklarını da ekledikten sonra karıştıralım.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Portakal kabuklarını tencereye alıp 3-4 kez suyunu değiştirerek haşlayabilirsiniz. Ardından fazlasını buzlukta saklayarak yapacağınız tariflerde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder