ARMUTLU PARFE
ARMUTLU PARFE
Yaz aylarının ferahlatıcı tatlılarından biri olan parfeyi armutlu yapmayı tercih ettim. Siz arzu ettiğiniz meyveyle yapabilirsiniz.Tatlımız 3 aşamalı gibi gözükse de gözünüzü korkutmasın. Yapımı oldukça kolay.
(4 KİŞİLİK)
MALZEMELER
2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta ( Sarısını ve akını ayrı kullanacağız)
2 adet büyük boy armut
1 paket toz vanilya
TARİFİ
- 1 yumurta akını köpürenebdek çarpalım.
- Ayrı bir kapta şeker, bir çimdik tuz, 1 yumurta sarısı ve 2 bardak sütü çarpalım.
- Yarım su bardağı süt ve şekeri tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynayan süte ikinci hazırladığımız karışımı ilave edip karıştırarak pişirelim.
- Yumurta akınıda kaynayan muhallebiye ilave edip hızlıca karıştıralım. Bir iki dk kaynattıktan sonra ocaktan alıp vanilya ekleyelim ve karıştıralım. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
- Armutları rendeleyip muhallebiye koyduktan sonra kaplara paylaştırıp buzlukta en az 2 saat doldurduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi'yı İnstagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :)
Berenlehayatintadi'yı İnstagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :)
0 yorum:
Yorum Gönder