BAMYA ÇORBASI
BAMYA ÇORBASI
Konya yöresine ait olan bamya çorbası kurutulmuş çiçek bamyalar ile yapılır. Özelliği bamyaların çok küçük olmalarıdır.
MALZEMELER
50 gr bamya1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 su bardağı et suyu
1 adet limon tuzu
1/2 adet limon suyu
TARİFİ
- Bamyaları tencere içine alıp başlayalım.
- Ayrı bir tencerede soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda pembeleştirelim.
- Salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Et suyu, limon suyunu ekleyelim kaynayınca bamyaları ekleyerek tuz ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
- Pişince limon tuzunu ekleyip 5 dk kaynatalım.
Çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun.
Elinize sağlık bende çok severim
YanıtlaSil