ÇİĞ KÖFTE
ÇİĞ KÖFTE
Yöresel bir lezzetimiz olan çiğ köfteyi yapmak sabır ve kuvvet istese de sofralarımızı şahane derecede süsleyecek...
(4 kişilik)
MALZEMELER
4 su bardağı çiğ köftelik bulgur250 gr yağsız çiğ köftelik et
3-4 yemek kaşığı isot
4 adet yeşil soğan
1 adet küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz (ayıklanmış)
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber
TARİFİ
- Maydanoz, kuru ve yeşil soğanı çok ince olacak şekilde doğrayalım. Daha sonra kullanmak üzere belirtelim.
- Yoğuracağımız kaba bulguru, baharatları alıp karıştıralım.
- Sarımsakları doğrayıp ekleyelim.
- Eti ilave edip su yardımıyla yoğuralım.
- Bulgurlar iyice yumuşayınca yeşillikleri ilave edip yoğuralım. Fakat yeşillikler içinde biraz diri kalsın.
- Servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi yı instagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :-)
0 yorum:
Yorum Gönder