ANAVARZA BAL BULUŞMASI


Geçtiğimiz hafta anavarza bal buluşması etkinliğine katıldım. Baldan tatlı etkinliğe Doors Akademi Arçelik Mutfağı ve Anavarza Bal ev sahipliği yaptı.

  Önce Anavarza Bal pazarlama müdürü markanın bal konusunda ne kadar hassas olduğundan bahsetti. Çünkü bal spekülasyonlara açık ve dedikodusu çok olan bir besin. Piyasada o kadar sahte bal satışı var ki tüketicilerin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Her zaman doğaldan yana olduklarını belirten anavarza bal, balın üretiminden tüketim aşamasına geçene kadar titizlikle tüm aşamalarında bulunduklarını belirtti. Ardından Amerikalı Debra Roberts arıların balı nasıl ürettiklerini anlattı. Hayatını arıcılık araştırmalarına adamış olan Debra Roberts vermiş olduğu söyleşinin ardından boynundaki kolyeyi göstererek hepimizi hayrete düşürdü. Bu minicik tüpü olan kolyede bal vardı. Ve sadece bir arının ömrü boyunca ürettiği bal miktarıydı.

  Bu tamamen emek ürünü olan balın ne denli kıymetli olduğunu anlamamızı tekrar sağladı.



  Etkinliğimizin son bölümü olan doors akademi arçelik mutfağına geçtik. Doors Akademi şefinin reçetesiyle balla çok lezzetli tarifler hazırladık.

Tarifleri vermeden önce beni bu güzel etkinliğe davet ettikleri için çok mutlu olduğumu söylemek isterim.

Buyrun tarifler :)

BALLI TAVUK


350 gr tavuk kanat
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 su bardağı soya sos
1/2 su bardağı anavarza çam balı
1 diş sarımsak
Tuz ,karabiber
1/2 yemek kaşığı ketçap


  • Tavuğa bıçak yardımıyla çizik atalım.
  • Sarımsağı rendeleyelim ve diğer sos malzemeleriyle tavuğu karıştıralım.
  • 190C önceden ısıtılmış fırında tavuklar karamelize olana kadar 20 dk pişirelim.
Afiyet olsun.

HELVA-YI HÂKÂNİ / BALLI HELVA


65 gr un
65gr pirinç unu
65 gr nişasta
65 gr tereyağı
275 gr Anavarza Gurme Keven - Kekik Balı
300 gr süt
  • Tereyağını eritip pirinç unu ve nişastayı kavuralım. Unu ekleyip koyulaşana kadar kavuralım.
  • Bal ve süt ile şerbet yapalım ( Uzun süre kaynatmayın aksi takdirde süt kesilir.)
  • Un karışımına şerbeti döküp tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dk pişirelim.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder