REVANİ

1 Ekim 2014

REVANİ


MALZEMELER

4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı toz şeker
Limon kabuğu rendesi

Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu




TARİFİ

  • Bir tencereye toz şeker, limon suyu, su koyup ocağın altını açalım. Kaynayınca kısık ateşte 5 dk daha kaynaşmasını bekledikten sonra oda sıcaklığına gelmesi için kenara ayıralım.
  • Çırpma kabına yumurta,şeker,vanilya koyup iyice çırpalım.
  • Daha sonra diğer kalan kek malzemelerini de ekleyip kek hamurumuzu hazırlayalım.
  • Yağlanmış kaba kek hamurunu döküp 180 derecelik fırında pisirelim.
  • Kek çıkar çıkmaz soğuyan şerbeti üzerine dökelim. 2 saat dinlendirdikten sonra üzerini süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder