MANTARLI TAVUK SARMA
MANTARLI TAVUK SARMA
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
Tavuk terbiyesi için;
1 su bardağı süt, karabiberMantarlı harç için;
200 gr mantar1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
1/2 adet kuru soğan
Sıvıyağ
Tuz, kırmızı biber
Beşamel sos için;
1 su bardağı süt1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
TARİFİ
- Tavuk göğsünü et dövücü ile inceltelim. 2 veya 3 e bölelim.
- Süt, karabiber harmanlayıp buz dolabında en az 1 saat dinlendirelim.
- Beşamel sos için tereyagını eritelim. Unu kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyelim. Kıvamı ağırlaşana kadar karıştıralım. Pişince tuz, karabiber ekleyip ocağı kapatalım.
- Mantarlar, soğan,sarımsak,kırmızı biberi doğrayalım.
- Tencereye sıvıyağı koyalım. Sırasıyla soğan, sarımsak,kırmızı biber, mantarları ekleyip kavuralım. Ocağın altını kapatıp beşamel sosun yarısını dökelim.
- Tavukların bir tanesini tezgaha alıp iç harcını koyup saralım. Kürdan veya çöp şiş ile sabitleyelim.
- Pişirme kağıdı serilmiş kaba dizip üzerine kalan beşamel sostan dökelim.
- 200 C derecelik fırında 30 dk pişirelim.
- Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder