KESTANE KREMALI MİNİ TART

24 Mart 2015

KESTANE KREMALI MİNİ TART

   Kestane ile nefhis bir tart yapmaya ne dersiniz?




   Tart hamurundan 6 adet mini tart çıkıyor. Üzerine harika bir kestaneli krema ve meyvelerle süsleyeceğiz. Muz kararan bir meyve olduğu için hazır tart jölesi kullandım. Hemen hemen her markette bulabileceğiniz porsiyoluk tart jölesi ile meyvelerin kararmasını önlemiş oldum.
   Afiyet olsun. İşte tarif...




MALZEMELER

Tart hamuru için;

120 gr tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çimdik kabartma tozu
Un

Kestane kreması için;

8 adet haşlanmış ve ezilmiş kestane
2+1/3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket toz vanilya

Üzeri için;

Muz, çilek
Hazır tart jölesi

TARİFİ


  • Hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım.
  • 6 adet tart kalıbını yağlayalım. Hamuru 6 parçaya bölüp tart kalıplarına yerleştirelim.
  • Çatalla delik açıp 180C° lik fırında pişirelim.
  • Krema için süt, nişasta, şekeri tencere koyalım. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kestane , margarin, vanilya ekleyelim.
  • Tartların üzerine kestane kreması sıkalım. 
  • Meyveleri doğrayıp üzerine yerleştirelim.
  • Meyvelerin kararmaması için tart jölesi hazırlayıp dökelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder