KARAMEL DOLGULU SANDVİÇ KURABİYE
FISTIK EZMELİ KARAMEL DOLGULU SANDVİÇ KURABİYE
MALZEMELER
90 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kakao
1 çay kaşığı siyah türk kahvesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı patates nişastası
Aldığı kadar un
Karamel için;
25 gr tereyağı
25 gr toz şeker
65 gr krema
TARİFİ
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
- Fıstık ezmesi, kakao, kahve ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.
- 1 su bardağı un, kabartma tozu ve nişasta ekleyip yoğuralım. Un ilave edip, ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan 30 eşit parça koparıp elle yuvarlayalım.
- Çatalla artı şeklinde bastırarak şekil verelim.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizip 180C° lik fırında 11 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri ızgara teli üzerinde soğutalım.
- Karamel için tereyağı ve şekeri eritip krema ilave edelim. Bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp karamelin kıvamının koyulaşması için bekleyelim.
- 15 adet kurabiyeye karamel sürelim. Karamel sürülmeyen kurabiye ile üzerlerini kapatalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder