KARAMEL DOLGULU SANDVİÇ KURABİYE

25 Mayıs 2015

FISTIK EZMELİ KARAMEL DOLGULU SANDVİÇ KURABİYE




























MALZEMELER

90 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kakao
1 çay kaşığı siyah türk kahvesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı patates nişastası
Aldığı kadar un

Karamel için;

25 gr tereyağı
25 gr toz şeker
65 gr krema

TARİFİ

  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
  • Fıstık ezmesi, kakao, kahve ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.
  • 1 su bardağı un, kabartma tozu ve nişasta ekleyip yoğuralım. Un ilave edip, ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan 30 eşit parça koparıp elle yuvarlayalım.
  • Çatalla artı şeklinde bastırarak şekil verelim.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye dizip 180C° lik fırında 11 dakika pişirelim.
  • Pişen kurabiyeleri ızgara teli üzerinde soğutalım.
  • Karamel için tereyağı ve şekeri eritip krema ilave edelim. Bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp karamelin kıvamının koyulaşması için bekleyelim.
  • 15 adet kurabiyeye karamel sürelim. Karamel sürülmeyen kurabiye ile üzerlerini kapatalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder