KIYMALI PİDE

20 Mayıs 2015

KIYMALI PİDE



MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta ( sarısı üzerine )
1 paket kuru maya ( 11 gr `lık tek kullanımlık paket)
Un
150 gr kıyma
4 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
1/2 adet kapya biber
1/2 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Tuz, biberiye



TARİFİ

  • 2 su bardağı un içine tuz , şeker ve maya ekleyip karıştıralım.
  • Ortasını açıp ılık süt, yoğurt ve yumurta akı ilave edip yoğuralım.
  • Ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edene kadar , un ilavesi yapıp hamuru yoğuralım.
  • Üzerine bez örtüp ılık bir yerde 30-50 dk mayalandıralım.
  • Hamurumuz mayalanırken soğanları doğrayıp sıvı yağ da soteleyelim. Kıyma ilave edip sotelemeye devam edelim. Bezelye ve biber ekleyelim. Ardından baharat ekleyip ocağın altını kapatalım.
  • Hamurdan bezeler koparıp pide şekli verelim.
  • İç harcı koyup etrafına yumurta sarısı sürelim.
  • 180C° fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder