EKMEK KADAYIFI
KOLAY EKMEK KADAYIFI
Nefis ve tam kıvamında , hem de pratik bir ekmek kadayıfı yapmaya ne dersiniz?
MALZEMELER
Keki için;
6 adet yumurta1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 paket kaymak tadında kremşanti
Şerbeti için;
3 su bardağı sıcak su3 su bardağı toz şeker
TARİFİ
- Şerbeti için toz şekeri tencerede eritelim. Sıcak su ekleyelim. Şeker iyice eriyene kadar kaynatalım. Bir kaç damla limon suyu koyalım.
- Yumurta ve şekeri çırpalım. Yağ ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edelim. Un , k.tozu ve irmik ekleyip spatula ile karıştıralım. Karışımı iki`ye bölelim.
- 2 adet pişirme kabının tabanına pişirme kağıdı serelim.
- 180°C fırında 20 dakika pişirelim.
- Pişen kek soğuyunca soğuk şerbetin birazını altta kalacak olan keke dökelim.
- Kremşanti yı hazırlayıp kek üzerine sürelim. Üst katı kapatıp kalan şerbeti dökelim.
- Buz dolabında soğutup dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
NOT:
- Kek ölçüsünü servis yapacağınız kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz. Benim yapmış olduğum ölçü, dikdörtgen borcamdan 16 adet dilim çıkıyor. 1/2 ölçü yaparak daha küçük dikdörtgen veya kare servis ya da yuvarlak 15 cm lik kelepçeli kalıpla pişirebilirsiniz.
- Kekin güzel kabarması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
- Karamel şerbet yapmanın püf noktası şekeri tencerede karıştırmadan eritmektir. Şeker eriyince sıcak suyu koyarken dikkatli olalım. Şeker etrafa sıçrayabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder