EKMEK KADAYIFI

30 Haziran 2015

KOLAY EKMEK KADAYIFI

  Nefis ve tam kıvamında , hem de pratik bir ekmek kadayıfı yapmaya ne dersiniz?




   

MALZEMELER

Keki için;

6 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu

2 paket kaymak tadında kremşanti

Şerbeti için;

3 su bardağı sıcak su
3 su bardağı toz şeker

TARİFİ

  • Şerbeti için toz şekeri tencerede eritelim. Sıcak su ekleyelim. Şeker iyice eriyene kadar kaynatalım. Bir kaç damla limon suyu koyalım.
  • Yumurta ve şekeri çırpalım. Yağ ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edelim. Un , k.tozu ve irmik ekleyip spatula ile karıştıralım. Karışımı iki`ye bölelim.
  • 2 adet pişirme kabının tabanına pişirme kağıdı serelim.
  • 180°C fırında 20 dakika pişirelim.
  • Pişen kek soğuyunca soğuk şerbetin birazını altta kalacak olan keke dökelim.
  • Kremşanti yı hazırlayıp kek üzerine sürelim. Üst katı kapatıp kalan şerbeti dökelim.
  • Buz dolabında soğutup dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

NOT:
  1. Kek ölçüsünü servis yapacağınız kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz. Benim yapmış olduğum ölçü, dikdörtgen borcamdan 16 adet dilim çıkıyor. 1/2 ölçü yaparak daha küçük dikdörtgen veya kare servis ya da yuvarlak 15 cm lik kelepçeli kalıpla pişirebilirsiniz.
  2. Kekin güzel kabarması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  3. Karamel şerbet yapmanın püf noktası şekeri tencerede karıştırmadan eritmektir. Şeker eriyince sıcak suyu koyarken dikkatli olalım. Şeker etrafa sıçrayabilir. 

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder