ŞEFTALİ REÇELİ
ŞEFTALİ REÇELİ
MALZEMELER
1 kg şeftali750 gr toz şeker
1/2 limon suyu
TARİFİ
- Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. ( Ben şeftali yumuşak olduğu için rendeledim)
- Tencereye şeftali ve şekeri koyup bir kaç saat sulanması için bekletelim.
- Ocağın altını açıp reçeli kaynamaya başlayalım. Kıvamı koyulaşınca limon suyu ekleyip reçeli kavanoza koyalım.
Afiyet olsun.
Not:
- Şeftali reçelinde şeker ölçüsünü damak zevkinize göre 1 / 1 kullanabilirsiniz.
- Limon suyu şekerin kristalleşmesini engeller. Bu sebeple limon suyu kullanmayı ihmal etmeyin.
0 yorum:
Yorum Gönder