FRENK TAVASI

2 Temmuz 2015

FRENK TAVASI

Urfa'ya ait lezzetli ve değişik bir yemek tarifi olan frenk tavası aslında kazan kebabına çok benziyor. 

   Kazan kebabında hem domates hem de patlıcan kullanılırken , frenk tavasında sadece domates kullanılıyor.



MALZEMELER

9 -12 adet domates

KIYMALI HARÇ MALZEMELERİ

250 gr yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı isot
Tuz, karabiber


TARİFİ


  • Frenk tavası yapmak için öncelikle soğan, sivri biber, domates, sarımsak ince ince doğrayalım.
  • Kıyma, baharatlarıda ilave edip birlikte yoğuralım. Köfte şekli verelim.
  • Domatesleri bıçakla 3 - 4 adet çizik atalım.
  • Köfteleri aralarına koyalım. Tencereye domatesleri dizelim.
  • 1 bardak su ilave edip kısık ateşte ön pişirme yapalım.
  • Domatesler hafif yumuşayınca 180°C  fırına koyup pişirmeyi tamamlayalım.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder