FRENK TAVASI
FRENK TAVASI
Urfa'ya ait lezzetli ve değişik bir yemek tarifi olan frenk tavası aslında kazan kebabına çok benziyor.
Kazan kebabında hem domates hem de patlıcan kullanılırken , frenk tavasında sadece domates kullanılıyor.
MALZEMELER
9 -12 adet domatesKIYMALI HARÇ MALZEMELERİ
250 gr yağlı kıyma1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı isot
Tuz, karabiber
TARİFİ
- Frenk tavası yapmak için öncelikle soğan, sivri biber, domates, sarımsak ince ince doğrayalım.
- Kıyma, baharatlarıda ilave edip birlikte yoğuralım. Köfte şekli verelim.
- Domatesleri bıçakla 3 - 4 adet çizik atalım.
- Köfteleri aralarına koyalım. Tencereye domatesleri dizelim.
- 1 bardak su ilave edip kısık ateşte ön pişirme yapalım.
- Domatesler hafif yumuşayınca 180°C fırına koyup pişirmeyi tamamlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder