ORMAN KEBABI
ORMAN KEBABI
MALZEMELER
1kg dana kuşbaşı3 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz , Karabiber
TARİFİ
- Kuşbaşıları derin tencere `ye alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp sıvıyağ ekleyerek kuşbaşı ile soteleyelim. Biberleri arzu edilen boyda ekleyelim ve Salça ilave edip sotelemeye devam edelim.
- Havuçları yuvarlak şekilde doğrayıp haşlayalım.
- Patatesleri minik küpler halinde doğrayıp sıvı yağ ile kızartalım.
- Yemeğe havuç ve patatesleri ilave edip biraz su ekleyelim. Ön pişime yapalım.
- Tencereyi 180°C fırına koyup pişirme işlemini tamamlayalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder