ARPA ŞEHRİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

17 Nisan 2014

ARPA ŞEHRİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

(6-8 KİŞİLİK)








MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 küçük kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Kuru nane, tuz, karabiber


TARİFİ


  • İlk önce mercimekleri 20 dk suda bekletelim. Tencereye alıp 15 dk. haşlayalım. Süzelim.
  • Soğanımızı küp küp keselim. Sıvı yağı tencereye koyup soğanları pembeleştirelim.
  • Domates salçasını ekleyip kokusu gidene kadar kavuralım.
  • Baharatları ekleyelim.
  • 10 bardak su ilave edelim. Kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca arpa şehriyeleri ve süzdüğümüz mercimekleri ilave edip pişmeye bırakalım.
  • Arpa şehriyeler yumuşayınca çorbamız servise hazır hale gelmiştir.

Dilerseniz arpa şehriye yerine erişte de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.













Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder