ETLİ YAPRAK SARMA

29 Nisan 2014

ETLİ YAPRAK SARMA


    Yaprak sarması çoğu kişiye göre yapılması oldukça zor bir yemektir..Bir kaç denemeden sonra bayağı pratik kazanılır ve yapılması kolaylaşır. Her ne kadar hazırlarken vakit alsa da piştikten sonra afiyetle yediğimiz, hem zeytinyağlısı hem de etlisi harika olan bir yemektir.






MALZEMELER

250 gr orta yağlı kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Salamura veya taze yaprak
1.5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası ( Arzuya göre acı sevenler biber salçası kullanabilir)
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz
1 adet limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 adet domates
Karabiber

TARİFİ


  • Yapraklar taze ise tuzlu suda haşlayalım.
  • Salamura ise kaynar suda 2-3 dk bekletelim. Tuz miktarının oranına göre suyu bir kaç kez değiştirelim.
  • Harcı için kıyma, salça, sıvı yağ, rendelenmiş domates, küp küp doğranmış soğan, maydanoz, doğranmış sarımsak, nar ekşisi, baharatlar,pirinci ekleyip yoğuralım.
  • Süzdüğümüz yapraklara saplarını kesip damarlı tarafı içte kalacak şekilde harçtan yerleştirelim.
  • Baş kısmını kıvırıp kenarlarını içe koyarak saralım.
  • Tencerenin dibine yapraklardan serelim ki ateş dipten yapraklarımızı yakmasın.
  • Tencereye yaprakları dizelim. Limonları doğrayıp koyalım.
  • Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su koyalım. Tuzunu ilave edelim.
  • Üzerine tabak kapatalım.
  • Suyunu çekince sarmalar servise hazırdır.

Afiyet olsun.



Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder