SEBZELİ KREP

14 Nisan 2014

SEBZELİ KREP 



(2-4 KİŞİLİK)

Tatlısıyla tuzlusuyla lezzetli mi lezzetlidir krepler. Malzemelerimiz de değişiklik yaparak, beşamel sos eşliğinde kreplerimizi hazırlarken, servise hazır hale getirdiğimizde hem soframızı süsleyecek hem de göze ve mideye hitap edecek.









KREP MALZEMELERİ

1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Margarin

KREP TARİFİ


  • Süt,su ve unu bir kapta iyice çırpalım. Hiçbir şekilde topaklanma kalmaması için çırpma işlemini iyi yapmamız gerekiyor.
  • Yumurtaları ve tuzu ekleyelim. Çırpma işlemine devam edelim.
  •  Akıcı bir kıvam elde edince krep hamurumuzdan; bir miktar yağ koyup erittiğimiz tavaya 1 kepçe koyalım. 
  • Tavayı elimizle ileri geri oynatarak krep hamurunu yayalım.
  • Bir tarafı piştiği vakit hamuru ters çevirerek diğer tarafının da pişmesini sağlayalım.



BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Arzunuza göre tuz, baharatlar.


BEŞAMEL SOS TARİFİ


  • Tereyağını tencerede eritelim.
  • Unu ekleyip sarı hale gelinceye kadar kavuralım.
  • Ocağı kısık ateşe alalım.
  •  Sütü yavaş yavaş un ve tereyağı karışımını ezerek ekleyelim. Böylece topaklanma olmayacaktır. Tuzu ilave edelim.
  • Beşamel sos muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirelim.


SEBZELİ HARÇ MALZEMELERİ

300 gr mantar
4 adet havuç
2 adet biber
Tuz Karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ

SEBZELİ HARÇ TARİFİ


  • Mantarları ince ince keselim. Sıvı yağ koyup ısıttığımız tencereye mantarları kavuralım.
  • Havuçları rendeleyip ekleyelim.
  • Biberleri küp küp keserek ilave ettikten sonra. Karabiber ve tuzu ekleyip. Kavuralım.
  • Pişince beşamel sosu ekleyip karıştıralım.


KREP HAZIRLANIŞ TARİFİ


  • Hazırlamış olduğumuz krebin içine beşamel soslu iç malzemesinden koyalım. 
  • Yarım ay şeklinde kapatıp üzerine tekrar malzemeden koyalım.
  • Diğer kreplere de aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizelim. Kreplerin üzerine kaşar peyniri rendesi koyalım.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına yerleştirip kaşarlar eriyinceye kadar bekletelim.


Afiyet olsun.

Share This Post

1 yorum:

  1. Cok guzel gorunuyor ellerinize saglik en kisa zamanda denicem

    YanıtlaSil