SÜTLE MARİNE EDİLMİŞ BİFTEK

11 Nisan 2014

SÜTLE MARİNE EDİLMİŞ BİFTEK

   Güçlü bir protein kaynağı olan et  A,D,E  vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor  minerallerini içerir. İnsanların protein ihtiyacını büyük oranda karşılar. Demir sayesinde kansızlığı önler ; fosfor içeriğinden dolayı da zihinsel gelişime fayda sağlar

Pişireceğimiz ete süt katarak süt'ün asitli olması sayesinde yumuşacık bir et elde edeceğiz. Marine ettiğimiz eti 3-4 saat buz dolabında dinlendirmemiz gereklidir. Eğer vaktiniz varsa bir gün önceden buzdolabında dinlendirmeye bırakıp ertesi gün pişirirseniz daha iyi sonuç alırız.
















(4 KİŞİLİK)

MALZEMELER

1 kg dana antrikot
5 adet defne yaprağı

Sosu için:

4 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ


TARİFİ




  • Sarımsakları havanda tuz yardımıyla ezelim.
  • Borcama  tüm sos malzemeleri ve sarımsağı koyup karıştıralım.
  • Etleri borcama teker teker alıp sosu her yerine bulaşacak şekilde sürelim.
  • Buz dolabında  dinlendirelim.
  • Pişireceğimiz borcama etleri alıp  üzerini 2 parmak hizası geçecek kadar su koyalım. Defne yapraklarımızı üzerine dizelim ve folyo ile kapatalım.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayalım. 1.5 saat sonra etlerin pişme durumunu kontrol edelim. Etler piştiği vakit çıkartıp servis edebiliriz.


Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder