SÜTLE MARİNE EDİLMİŞ BİFTEK
SÜTLE MARİNE EDİLMİŞ BİFTEK
Güçlü bir protein kaynağı olan et A,D,E vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor minerallerini içerir. İnsanların protein ihtiyacını büyük oranda karşılar. Demir sayesinde kansızlığı önler ; fosfor içeriğinden dolayı da zihinsel gelişime fayda sağlarPişireceğimiz ete süt katarak süt'ün asitli olması sayesinde yumuşacık bir et elde edeceğiz. Marine ettiğimiz eti 3-4 saat buz dolabında dinlendirmemiz gereklidir. Eğer vaktiniz varsa bir gün önceden buzdolabında dinlendirmeye bırakıp ertesi gün pişirirseniz daha iyi sonuç alırız.
(4 KİŞİLİK)
MALZEMELER
1 kg dana antrikot5 adet defne yaprağı
Sosu için:
4 diş sarımsak1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
TARİFİ
- Sarımsakları havanda tuz yardımıyla ezelim.
- Borcama tüm sos malzemeleri ve sarımsağı koyup karıştıralım.
- Etleri borcama teker teker alıp sosu her yerine bulaşacak şekilde sürelim.
- Buz dolabında dinlendirelim.
- Pişireceğimiz borcama etleri alıp üzerini 2 parmak hizası geçecek kadar su koyalım. Defne yapraklarımızı üzerine dizelim ve folyo ile kapatalım.
- Fırını 180 dereceye ayarlayalım. 1.5 saat sonra etlerin pişme durumunu kontrol edelim. Etler piştiği vakit çıkartıp servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder