SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI

7 Nisan 2014

   

    SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI



     Domates bünyesine C, A, E, K, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri ve potasyum, magnezyum, demir, fosfor  barındırır. Yüksek miktarda içerdiği aminoasitler ve vitaminler sayesinde kanser önleyici etkisi büyüktür. Kanı temizler. İçerdiği trombosit miktarı sebebiyle damar tıkanıklığını önleyerek kalp ve damar hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. 



MALZEMELER


2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 çorba kaşığı un
1 şişe hazır domates suyu
1.5 lt su
1 bardak süt 
Tuz, Karabiber
Kaşar peynir rendesi


TARİFİ


  • Tencereye sıvı yağ ve unu koyalım. Ocağı açıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım. 
  • Üzerine domates suyu, süt ve baharatları ilave edip karştıralım.
  • Ardından suyu ilave ederek blendırla çırpalım ki malzemeler topaklanmasın.
  • Tenceremizi ocağa alıp kaşık yardımı ile kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra 5 dk daha karıştırmadan pişirerek servise hazır hale getirelim. 
  • Üzerine arzunuza göre kaşar peyniri rendesini serpip servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.
















Share This Post

6 yorum:

  1. Merhaba Beren hanım çorbanızı yapıcam süt koymadan yapabilirmiyim tarifin tadı değişirmi

    YanıtlaSil
  2. Samanta hanım sütsüz yapabilirsiniz. Burada sütü koymamızın amacı domates suyunun vermiş olduğu burukluğu hafifletmektir. Eğer süt sevmiyor ve ya kullanamıyorsanız onun yerine 1 bardak et suyu ekleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler en kısa zamanda tarifinizi deniyip yorumlarımı sizinle paylaşacğım

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim yorumlarınız benim için çok önemli.

    YanıtlaSil
  5. beren hanım denedim cok güzel oldu teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Bende yorumunuzu paylaştığınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil