TAVUK SUYUNA TEL ŞEHRİYE ÇORBASI
TAVUK SUYUNA TEL ŞEHRİYE ÇORBASI
Tavuk butunda B2 ve B1 vitamini olması
bakımından tavuk suyumuzu haşlarken göğüs etine butu da ilave ettik. Tavuk demir
bakımından zayıf olması sebebiyle çorbamıza ekleyeceğimiz yumurta sarısı
sayesinde demir bakımından da zenginleştirdik.
Tavuk etimizi oda sıcaklığında 2 saatten
fazla bırakmayalım. Çünkü proteini seven bakteriler et ürünlerinde kolayca
üreyerek bozulması hatta besin zehirlenmesine sebep olabilirler.
(6-8 KİŞİLİK)
MALZEMELER
1 adet tavuk göğüs eti
1 adet tavuk but
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet yumurta sarısı
1/2 limon suyu
kuru nane, tuz, karabiber
TARİFİ
- Tavuk etlerini 1 lt suda haşlayalım.
- Etleri sudan çıkaralım. Eğer etli bir çorba isterseniz; etleri ufak ufak parçalayabilirsiniz.
- Kalan suyumuzun üzerine kaynar su ilave ederek yaklaşık 1 lt'ye tamamlayalım. 1-2 taşım kaynattıktan sonra içine tel şehriyeleri ilave edelim.
- Bir kaba yarım adet limonumuzu sıkalım ve 1 adet yumurta sarısını ekleyerek çırpalım.
- Tel şehriyelerimiz pişince limon ve yumurta karışımına 2-3 kaşık çorbamızdan ekleyerek ılıtalım. Ardından yavaşça karıştırarak çorbamıza ilave edelim.
- Çorbamız kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Çorba kaynadıktan sonra 2-3 dk daha kısık ateşte bırakalım.Dinlendikten sonra servise hazır hale getirebiliriz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder