TAVUK SUYUNA TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

8 Nisan 2014


TAVUK SUYUNA TEL ŞEHRİYE ÇORBASI



    Tavuk eti kalori bakımından  oldukça düşük protein bakımından oldukça zengin bir besindir. B1, B2 , B6 , B12 vitaminlerini içerir. Yumurta proteininden sonra gelen en değerli protein kaynağı olan tavuk, içerdiği protein sayesinde vücut kaslarının  gelişimde büyük rol oynar. Çocuklarda beslenmenin yeri önemli olan tavuk eti beyin gelişimi, organ gelişimi, büyüme üzerinde etkilidir. Tavuk eti ayrıca kırmızı ete oranla daha az yağ içermesi  bakımından diyetlerde önerilir.
Tavuk butunda B2 ve B1 vitamini olması bakımından tavuk suyumuzu haşlarken göğüs etine butu da ilave ettik. Tavuk demir bakımından zayıf olması sebebiyle çorbamıza ekleyeceğimiz yumurta sarısı sayesinde demir bakımından da zenginleştirdik.

Tavuk etimizi oda sıcaklığında 2 saatten fazla bırakmayalım. Çünkü proteini seven bakteriler et ürünlerinde kolayca üreyerek bozulması hatta besin zehirlenmesine sebep olabilirler.






(6-8 KİŞİLİK)

MALZEMELER

1 adet tavuk göğüs eti
1 adet tavuk but 
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet yumurta sarısı
1/2 limon suyu
kuru nane, tuz, karabiber





TARİFİ

  • Tavuk etlerini 1 lt suda haşlayalım.
  • Etleri sudan çıkaralım. Eğer etli bir çorba isterseniz; etleri ufak ufak parçalayabilirsiniz.
  • Kalan suyumuzun üzerine kaynar su ilave ederek yaklaşık 1 lt'ye tamamlayalım. 1-2 taşım kaynattıktan sonra içine tel şehriyeleri ilave edelim.
  • Bir kaba yarım adet limonumuzu sıkalım ve 1 adet yumurta sarısını ekleyerek çırpalım.
  • Tel şehriyelerimiz pişince limon ve yumurta karışımına 2-3 kaşık çorbamızdan ekleyerek ılıtalım. Ardından yavaşça karıştırarak çorbamıza ilave edelim.
  • Çorbamız kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Çorba kaynadıktan sonra 2-3 dk daha kısık ateşte bırakalım.Dinlendikten sonra servise hazır hale getirebiliriz.


Afiyet olsun.















Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder