YALANCI MANTI

25 Nisan 2014

YALANCI MANTI

  Hem pratik hem de lezzetli tarifi deneyin pişman olmazsınız.



(4-6 KİŞİLİK)
MALZEMELER


2 adet yufka

İç malzemesi 


200 gr kıyma
1 adet küçük kuru soğan
1 adet domates
sıvıyağ
Tuz, karabiber

1. Sosu 

2 diş sarımsak
200 gr yoğurt

2.Sosu 

Sıvı yağ
Kuru nane
Kırmızı biber




TARİFİ


  • Soğanları küp küp doğrayalım. Sıvı yağda pembeleştirelim.
  • Kıymayı ekleyelim. Kavuralım.
  • Domatesleri küp küp doğrayalım. Baharatları ekleyelim. 
  • Tavaya ilave edip, biraz pişirelim.
  • Yufkayı önce ortadan ikiye, yarısını tekrar ikiye, kalan yarısını da ikiye bölelim. 
  • İç malzemelerini yerleştirelim Sigara böreği gibi saralım.
  • 180 derecelik fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirelim.
  • 1. sosunda sarımsakları dövelim. Yoğurtla karıştıralım.
  • 2. sosunda yağı kızdırıp baharatları ekleyelim.
  • Fırından çıkan mantımıza önce 1. sosu ardından 2. sosu ekleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder