İRMİK HELVASI

1 Mayıs 2014

İRMİK HELVASI




MALZEMELER

1.5 su bardağı irmik
100 gr tereyağı
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
3 yemek kaşı çam fıstığı
2 su bardağı toz şeker


TARİFİ


  • Tereyağı tencerede eritelim. Çam fıstıklarını ekleyerek kavuralım.
  • İrmiği ekleyip iyice kavuralım. 
  • Ayrı bir tencerede su süt ve şekeri karıştırarak kaynatalım.
  • İrmiğin üzerine  sıcak şerbeti yavaşça ekleyerek karıştıralım.
  • İrmikler ve süt iyice karışıp pişince ocaktan alıp tarçın veya toz fıstıkla süsleyerek sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder