KISIR

22 Mayıs 2014

KISIR

   Kısırı bir de böyle deneyelim...








MALZEMELER


3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
3 çay bardağı çiğ köftelik bulgur
1 yemek kaşığı isot ( acılık durumuna göre miktarı değiştirebilirsiniz)
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 demet maydanoz
3 adet yeşil soğan
Tuz, karabiber




TARİFİ


  • Ocağı açıp sıvı yağda salçanın kokusu gidene kadar kavuralım.
  • Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyelim.
  • Bulguru ilave edip 1-2 taşım kaynatalım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Baharatlar ve nar ekşisini ekleyip karıştıralım.
  • Su ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • İçine yeşillikleri de ilave edip biraz daha yoğuralım.
  • Malzemelerimiz birbirine karışınca kısır servise hazır.
Afiyet olsun.

Share This Post

2 yorum:

  1. üşenmeden yapabileceğimiz çok pratik bir kısır olmuş elinize sağlık .takipteyim.sevgiler...........

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim benden de size sevgiler..

    YanıtlaSil