ÇÖMLEKTE BEŞAMEL SOSLU PATLICAN

13 Eylül 2014

ÇÖMLEKTE BEŞAMEL SOSLU PATLICAN



(2 KİŞİLİK)

MALZEMELER

4 adet patlıcan
sıvı yağ
tuz

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1500 ml süt
karabiber,tuz
yarım su bardağı kaşar peynir rendesi


TARİFİ

  • Patlıcanları alacalı soyduktan sonra ince ince dilimleyelim.
  • Tuzlayıp 5 dk bekletelim.
  • Üzerlerine sıvı yağ sürüp ızgarada arkalı önlü biraz pişirelim.
  • Beşamel sos için önce tereyağını eritip unu kavuralım ve sütü ilave edelim.
  • Karıştırarak sosu pişirelim.
  • Topaklanma olursa blendır yardımıyla çırpabilirsiniz.
  • Çömlek veya borcama patlıcanları dizelim.
  • Üzerine beşamel sosu dökelim. 
  • Kaşar peynir rendesini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik sırında kaşar peynirler kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder