PEYNİRLİ BÖREK
PEYNİRLİ BÖREK
Peynirli böreğin içine süte ilave olarak 1 veya 2 yemek kaşığı yoğurt koyabilirsiniz. Böylece börek hem daha lezzetli olacak hem de daha çok kızaracak. Böreği pisirmeden 1 gün önce hazırlayıp buz dolabında muhafaza ederseniz sosu daha cok içine çekecek ve lezzeti artacaktır. Gelelim böreği yapmak için gerekli malzemelere..
MALZEMELER
4 yufka
1 yumurta
1/2 çay bardagı sıvı yağ
2 su bardağı süt
250 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
TARİFİ
- Sosu için yumurtaları, süt ve yağı çırpalım.
- Yufkayi pisirecegimiz kaba serip üzerine sos dan dökelim.
- İkinci yufkayi parça parça bölüp yerlestirelim.
- Maydanozları ince ince doğrayıp peynirle karıştıralım.
- Yufkanın üzerine harç dan yerlestirelim.
- Üzerine üçüncü yufkayı bölüp yerlestirelim.
- Sostan dökelim. En üste son kalan yufkayı yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder