PEYNİRLİ BÖREK

5 Haziran 2014

PEYNİRLİ BÖREK

   Peynirli böreğin içine süte ilave olarak 1 veya 2 yemek kaşığı yoğurt koyabilirsiniz. Böylece börek hem daha lezzetli olacak hem de daha çok kızaracak. Böreği pisirmeden 1 gün önce hazırlayıp buz dolabında muhafaza ederseniz sosu daha cok içine çekecek ve lezzeti artacaktır. Gelelim böreği yapmak için gerekli malzemelere..




MALZEMELER

4 yufka
1 yumurta
1/2 çay bardagı sıvı yağ
2 su bardağı süt
250 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

TARİFİ

  • Sosu için yumurtaları, süt ve yağı çırpalım.
  • Yufkayi pisirecegimiz kaba serip üzerine sos dan dökelim.
  • İkinci yufkayi parça parça bölüp yerlestirelim.
  • Maydanozları ince ince doğrayıp peynirle karıştıralım. 
  • Yufkanın üzerine harç dan yerlestirelim.
  • Üzerine üçüncü yufkayı bölüp yerlestirelim.
  • Sostan dökelim. En üste son kalan yufkayı yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder