FIRINDA GÜVEÇ

29 Eylül 2014

FIRINDA GÜVEÇ



MALZEMELER

300 gr kuzu eti
4 adet patlıcan
2 adet domates
5 adet sivribiber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Tuz, Karabiber


TARİFİ


  • Sıvı yağda kuşbaşı etleri biraz kavurup güveç kabına alalım.
  • Patlıcanları doğrayıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Güveç kabına yerleştirelim. Sivribiber ve doğranmış domatesleri ardından doğranmış sarımsakları ekleyelim. 
  • Salçayı ve baharatları ilave edip harmanladıktan sonra üzerine tereyağı koyalım. Alüminyum folyo ile üzerini kapattıktan sonra 180 derecelik fırında 2 saat kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder