FIRINDA GÜVEÇ
FIRINDA GÜVEÇ
MALZEMELER
300 gr kuzu eti4 adet patlıcan
2 adet domates
5 adet sivribiber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Tuz, Karabiber
TARİFİ
- Sıvı yağda kuşbaşı etleri biraz kavurup güveç kabına alalım.
- Patlıcanları doğrayıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Güveç kabına yerleştirelim. Sivribiber ve doğranmış domatesleri ardından doğranmış sarımsakları ekleyelim.
- Salçayı ve baharatları ilave edip harmanladıktan sonra üzerine tereyağı koyalım. Alüminyum folyo ile üzerini kapattıktan sonra 180 derecelik fırında 2 saat kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder