TARHANA ÇORBASI

30 Eylül 2014

TARHANA ÇORBASI

   Sabah kahvaltılarından tutunda akşam yemeklerinde de yenen şahane bir çorbadır tarhana çorbası.
   Yörelere göre tarhana yapımı için kullanılan malzemesi değişiklik gösterse de temelinde un,yoğurt,domates,kırmızı biber vardır. Yoğurularak mayalanması içim bekletilir. Kurutulur , elle ufalanır veya bütün parçalar yapılır.
 Oldukça da besleyici olan tarhana çorbasını yapmaya başlayalım ;)




MALZEMELER

4 yemek kaşığı tarhana
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, kuru nane


TARİFİ

  • Tencerede yağ, salça ve naneyi karıştıralım.
  • Su ve tarhana ilave edelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Tuzunu ekleyelim.
  • Topaklanmaması için kaynayana kadar karıştırdıktan sonra kaynayınca 5 dk karıştırmadan pişirelim.
  •  Pişince üzerine arzuya göre tereyağında kırmızı biberli sos yapıp dökelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder