LİMONLU TARÇIN SÜPRİZLİ KEK

26 Eylül 2014

LİMONLU TARÇIN SÜPRİZLİ KEK

   Limon kokusunun yoğun olduğu keki kestiğinizde tarçınla karşılaşmak ister misiniz?



   Limon suyu ve limon kabuğu rendesi kullandım. Hatta 2 - 3 damla limon aroması bile koyabilirsiniz.
   Tarçın karışımını 2 çay kaşığı toz tarçın ve 1 yemek kaşığı toz şekerle yaptım.Siz biraz daha tarçın ve şeker ekleyebilirsiniz. Çünkü bildiğiniz üzere kekimiz limonlu olduğu için yoğun tatlılık taşımayacak birbirini dengeleyecek lezzetler olacak.



   Kekin puf gibi kabarması içinse bazı püf noktalar var. İlki yumurta ve süt oda sıcaklığında olmalı. İkincisi ise unu ne kadar çok elersek (2 defa gibi) o kadar hafif bir kek yapmış oluruz.
   Şimdiden afiyet olsun ;)






MALZEMELER

4 yumurta
1 + 1/4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 limon suyu ve kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 paket toz vanilya

Tarçınlı karışım için,
2 çay kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker

TARİFİ


  • Yumurtaları mikserle köpük olana dek çırpalım.
  • Şekeri ekleyelim ve krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Sırasıyla limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilya, süt, sıvı yağ ekleyip çırpma işlemine devam edelim.
  • Unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyelim. Tüm malzemeler iyice karışınca bir kap için de tarçın ve şekerle karışım hazırlayalım.
  • Kek hamurundan kalıba 4 kepçe dökelim. Üzerine tarçınlı karışımdan serpelim ve geri kalan hamuru dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder