KIYMALI MİLFÖY BÖREK

22 Eylül 2014

KIYMALI MİLFÖY BÖREK

   Milföy börekleri değişik şekillerde sunabildigimiz için yapmayı çok seviyorum. Bu şeklimizde oldukça basit.



    Buzluktan çıkardıktan sonra 5 dakika çözülmesi için bekleyelim. Fakat hamur ne çok yumuşak olsun nede çok sert.
İki ucundan tutarak çiçek şeklini verdikten sonra daireleri elimizle gererek genişletelim.


   Harcımızı yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.





MALZEMELER

150 gr kıyma

1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük kırmızı biber
3 dal maydanoz
Tuz,Karabiber

10 adet milföy

TARİFİ


  • Öncelikle milföyleri buzluktan çıkarıp çözülmesi için bekletelim.
  • Sıvı yağda kıymayı hafifçe kavuralım.
  • Küçükçe kırmızı biberleri kesip kaymaya ilave edelim. Kavuralım.
  • Baharatlarını ekleyelim.
  • Milföylerin kenarlarından çerçeve olacak şekilde keselim.
  • Çerçevenin iki kenarını tutup ortada birleştirelim. Diğer alt çerçeveyede aynı işlemi uygulayalım. 
  • Ortalarına kıymalı harçdan koyalım.
  • Arzuya göre milföyün üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder