KROKANLI PASTA

23 Ocak 2015

KROKANLI PASTA

   Bu gün sizlere nefis bir krokanlı pasta tarifi vereceğim. Pratik olması için içine hazır korkan kullandım. Fakat siz krokanıda kendiniz yapmak isterseniz tarifini aşağıda mevcut.




   Bir pastanın bütün olarak güzel gözükmesi için kenarlarını çikolata kaplı krakerlerle süsledim. Üzerinde kullanmış olduğum bir diğer detaysa çikolata kaplı üzümler.

   Şimdiden afiyet olsun :)



MALZEMELER

Kakaolu pandispanya için;

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 yemek kaşığı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Krokan için;

Hazır amerikan fıstıklı krokan veya
1 su bardağı fındık
1/2 su bardağı toz şeker

Pasta kreması için;

1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
80 gr bitter çikolata

Çikolata sos için;

80 gr bitter çikolata
100 ml krema (1/2 paket)

TARİFİ


  • Pansipanyayı hazırlamak için yumurta akı ve sarılarını ayıralım.
  • Yumurta akını bi çimdik tuzla köpük olana kadar çırpalım.
  • Yumurta sarılarını şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Diğer kalan malzemeleri de ( un, kabartma tozu, kakao) elekle eleyerek yumurta sarısına ekleyelim ve çırpalım. Sıcak su ve sıvı yağ ilave edip çırpalım.
  • Yumurta akını 3 seferde spatula ile köpükleri söndürmeyecek şekilde diğer karışıma yedirelim.
  • Yuvarlak kelepçeli kalıba döküp önceden ısıttığımız 180 C derecelik fırında 25-30 dk pişirelim.
  • Pasta kreması için kremsantiyi süt ile hazırlayalım.
  • Çikolatayı eritmek için benmari kurup erittikten sonra kremsanti ekleyelim. Kaynama noktasına gelene kadar karıştıralım.
  • Ocaktan alıp kremanın soğuması için bekletelim.
  • Pişen pandispanyayı 2 ye kesip şekerli su veya sütle ıslatalım. Arzuya göre şerbetine aroma ekleyenilirsiniz.
  • Çikolata sos için bitter çikolatayı ve kremayı benmari usulü eritelim.
  • Islattığımız keke krema sürüp krokanları yerleştirelim. Ben 1 paket krokanı üzeri için ayırdım.
  • Hazır korkan kullanmayacaksanız şekeri tencerede eritip kuruyemiş ilave edelim. Karıştırıp yağlı kağıt üzerine dökelim. Donunca kıralım.
  • Diğer pandispayı kapatıp ıslattıktan sonra çikolata sos dökelim.
  • Üzerini ve kenarlarını süsleyip buz dolabında dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder