MARMELATLI KURABİYE

22 Ocak 2015

MARMELATLI KURABİYE

   Bugün sizlere çok lezzetli bir kurabiye tarifi vereceğim. Kurabiyede reçel veya marmelat kullanıyoruz. Eğer reçel kullanıyor ve kıvamının daha koyu olmasını istiyorsanız reçel sürüp kurabiyeleri hazırlayarak fırında  pişirebilirsiniz. Ben reçelli bir şekilde pişirmedim bu şekilde yapmanızda mümkün.




    Lezzetli kurabiye yapmak için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir. Kurabiyelerde kullanmış olduğumuz reçel şekerli olduğu ve üzerinde pudra şekeri bulunduğu için ben şeker oranını 2/3 çay bardağı kullandım. Sizde bu şekilde kullanabilir veya miktarını azaltabilirsiniz.
































MALZEMELER

100 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 yumurta
2/3 çay bardağı pudra şekeri
1 paket toz vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Marmelat veya reçel
Üzeri için pudra şekeri

TARİFİ

  • Tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve vanilyayı yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Azar azar un ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamuru merdane ile açıp, kurabiye kalıbı veya çay bardağı yardımıyla bir büyük birde ortası açık kalacak şekilde kurabiyeler keselim.
  • Önceden ısıtılmış 180 C derecelik fırında 15 dk pişirelim.
  • Çıkan kurabiyelerin üzerine reçel veya marmelat sürelim.
  • Ortası açık olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip diğer kurabiyelerin üzerini kapatalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder