MEYVELİ BİSCOTTİ
MEYVELİ BİSCOTTİ
Çay, kahvenin yanına yakışan iki kez pişirilmiş bu İtalyan bisküvilerinin meyveli çeşidi de çok lezzetli oluyor..
MALZEMELER
50 gr tuzsuz tereyağı2 su bardağı un
2 yumurta
100 gr toz şeker
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
Kurutulmuş meyve
TARİFİ
- Un, kabartma tozu, şeker, kurutulmuş meyveleri bir kapta karıştıralım.
- Tereyağını eritip ılıdıktan sonra yumurta ve vanilya ilave edelim. Çırpalım.
- Unlu karışıma ilave edip yoğuralım. Hamuru iki parçaya ayırıp somun yapalım.
- Somunları yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim. Çıkartıp ılımasını bekleyelim.
- Ilıdıktan sonra 3 cm eninde verev keselim. 5 er dk arkalı önlü kızarması için fırına yerleştirelim.
- Biscotti tamamen sertleşmesi gerekir bu sebeple fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğuması için bekletelim.
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder