MEYVELİ BİSCOTTİ

6 Ocak 2015

MEYVELİ BİSCOTTİ

Çay, kahvenin yanına yakışan iki kez pişirilmiş bu İtalyan bisküvilerinin meyveli çeşidi de çok lezzetli oluyor..



MALZEMELER

50 gr tuzsuz tereyağı
2 su bardağı un
2 yumurta
100 gr toz şeker
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
Kurutulmuş meyve




TARİFİ


  • Un, kabartma tozu, şeker, kurutulmuş meyveleri bir kapta karıştıralım.
  • Tereyağını eritip ılıdıktan sonra yumurta ve vanilya ilave edelim. Çırpalım.
  • Unlu karışıma ilave edip yoğuralım. Hamuru iki parçaya ayırıp somun yapalım.
  • Somunları yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim. Çıkartıp ılımasını bekleyelim.
  • Ilıdıktan sonra 3 cm eninde verev keselim. 5 er dk arkalı önlü kızarması için fırına yerleştirelim.
  • Biscotti tamamen sertleşmesi gerekir bu sebeple fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğuması için bekletelim.
Afiyet olsun..

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder