PATATES DOLMASI
PATATES DOLMASI
6-7 adet patates1 yemek kaşığı domates salçası
Su
200 gr kıyma
3 diş sarımsak
1/2 adet kuru soğan
2 adet sivribiber
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
TARİFİ
- Patatesleri yıkayıp ikiye keselim ve içlerini oyalım.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Soğanı ve biberi keselim, sarımsakları rendeleyelim.
- Sıvı yağda önce kestiğimiz soğanları pembeleştirelim ardından salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Tavaya kıymayı koyup kavurmaya devam edelim. Sarımsakları, domatesleri ve biberleri ekleyelim.Baharatlarını da ekledikten sonra ocağın altını kapatalım.
- Patateslerin içini kıyma ile doldurup pişirme kabına koyalım.
- Üzerine bir miktar suda erittiğimiz salçalı suyu döküp folyo ile kabı kapattıktan sonra 200 derecelik fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder