PATATES DOLMASI

5 Ocak 2015

PATATES DOLMASI

 





MALZEMELER

6-7 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Su
200 gr kıyma
3 diş sarımsak
1/2 adet kuru soğan
2 adet sivribiber
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber



TARİFİ

  • Patatesleri yıkayıp ikiye keselim ve içlerini oyalım.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Soğanı ve biberi keselim, sarımsakları rendeleyelim.
  • Sıvı yağda önce kestiğimiz soğanları pembeleştirelim ardından salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Tavaya kıymayı koyup kavurmaya devam edelim. Sarımsakları, domatesleri ve biberleri ekleyelim.Baharatlarını da ekledikten sonra ocağın altını kapatalım.
  • Patateslerin içini kıyma ile doldurup pişirme kabına koyalım.
  • Üzerine bir miktar suda erittiğimiz salçalı suyu döküp folyo ile kabı kapattıktan sonra 200 derecelik fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder