SEBZELİ RULO BÖREK

9 Ocak 2015

SEBZELİ RULO BÖREK (BAKLAVALIK YUFKA İLE)

   Baklavalık yufka ile bu gün sizlere sebzeli rulo börek tarifi vereceğim.




    Baklavalık/ böreklik yufka olarak geçen yufka ile yapılan börekler çıtır çıtır oluyor. Ben 4 yufka kullandım. Siz normal yufka ile yapacaksanız 2 adet yufka kullanabilirsiniz.




   Tarifmiz 4 kişiliktir. Şimdiden afiyet olsun :)



MALZEMELER

2 adet yufka ( baklavalık/böreklik yufka 4 adet)
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 dolmalık biber
1 adet patates
1 adet havuç
1/2 su bardağı konserve bezelye
3 yemek kaşığı konserve mısır

TARİFİ


  • Patatesi ve havucu haşlayalım. Patatesi çatal yardımıyla ezelim. Havuzları küp küp doğrayalım.
  • Biberi küp küp doğrayalım. Mısır ve bezelye ilave edip karıştıralım. Tuz ile tatlandıralım.
  • Börek sosu için süt, yumurta, zeytinyağını bir kapta çırpalım.
  • 2 adet baklavalık yufka veya 1 adet yufkayı tezgaha serelim. Üzerine fırça yardımıyla sos sürelim.
  • Üzerine 2 adet baklavalık yufka veya 1 adet yufka serelim. Tekrar börek sosunu sürelim. 
  • İç malzemesini koyup saralım.
  • Üzerine kalan sosu fırça yardımıyla sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180C derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen böreğin ilk sıcağı geçince servis tabağına alıp dilimlenerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder