TARÇINLI RULO

7 Ocak 2015

TARÇINLI RULO

   Son zamanların gittikçe daha da popüler olan tarçınlı rulosunu bir de böyle deneyin.
    


   Hamurumuzu yaş maya ile mayandıracağız. Doğru mayalanma için öncelikle sütü bir kaç derece ısıtmamız gerekiyor. Isıttığımız sütün içine biraz şeker koyup mayayı erittiğimiz takdirde maya için uygun ortamı hazırlamış bulunuyoruz. Geriye hamuru yoğurmak ve ardından doğru sıcaklıkta hamuru mayalandırmak kalıyor.




   Ben  Tarçınlı rulo hamurunu mayalandırmak için fırını önceden 75 C derecede 10 dk ısıtıyorum. Hamurun üstünü bez ile kapatıp 30 dakika boyunca fırının kapağı kapalı bir şekilde bırakıyorum. 
   Zaten mayalı hamuru doğru bir şekilde yaptıktan sonra Tarçınlı rulonun lezzetli olmaması imkansız gibi bir şey:)




   Tarçınlı rulo hamurunun içine malzemelerimizi koyduktan sonra kesip pişirme kabına yerleştirdim. Piştikten sonra da üzerine sos döktüm. Eğer tarçınlı rulonun çok şekerli olmasına gerek yok derseniz üzerine sos yapmadan da servis yapabilirsiniz.




    Şimdiden afiyet olsun..



MALZEMELER

Hamur için;

100 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
1 paket yaşmaya
1 su bardağı süt
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un

İçi için;

6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı toz tarçın

Üzer için;

100 gr pudra şekeri
4 tatlı kaşığı süt
2 damla vanilya aroması

TARİFİ


  • Sütü ılıtıp bir miktar şeker ile mayayı eritelim.
  • Kalan şeker, yumurta ekleyip karıştıralım.
  • Tereyağını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra kulak memesi kıvamına gelecek şekilde un ilave ederek hamuru yoğuralım.
  • Hamurun güzel mayalanması için tezgaha alıp 5 dk daha yoğurduktan sonra kap içine koyup üstünü örtelim.
  • 30 dk mayalandıralım.
  • İç malzemeleri için oda sıcaklığındaki tereyağına şeker ve tarçın ekleyelim.
  • Mayalanan hamuru ikiye bölelim. Merdane yardımıyla açıp iç malzemesinden sürelim. Rulo yapıp 2 cm eninde keselim.
  • Kap içine yerleştirip önceden ısıttığımız 180 C derecelik fırında pişirelim.
  • Üzeri için pudra şekeri, süt ve vanilyayı bir kaba alıp çırpma teliyle çırpalım.
  • Pişen tarçınlı ruloları soğumaları için tel ızgara üzerine alalım.
  • Soğuyan tarçınlı rulolara üzerine yaptığımız sosu dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder