BÖĞÜRTLENLİ KALP KURABİYE

12 Şubat 2015

BÖĞÜRTLENLİ KALP KURABİYE


   Bu güzel kurabiyeleri yapmak için böğürtlen reçeli kullandım. Siz damak zevkinize göre arzu ettiğiniz reçelle veya marmelatla yapabilirsiniz.




   Lezzetli kurabiye yapmak için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir. Kurabiyelerde kullanmış olduğumuz reçel şekerli olduğu için ben şeker oranını 1 çay bardağı kullandım. Sizde bu şekilde kullanabilir veya miktarını azaltabilirsiniz.






























MALZEMELER


100 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket toz vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Böğurtlen reçeli
Üzeri için file badem

TARİFİ


  • Tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve vanilyayı yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Azar azar un ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamuru merdane ile açıp, kurabiye kalıbı veya çay bardağı yardımıyla bir büyük birde ortası açık kalacak şekilde kurabiyeler keselim. Ortası delik kurabiyeleri yumurta akına ardından file bademe batıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 C derecelik fırında 15 dk pişirelim.
  • Çıkan kurabiyelerin üzerine reçel sürelim.
  • Ortası açık olan kurabiyeleri reçel sürülen kurabiyelerin üzerini kapatalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder