ÇİKOLATALI ÇİÇEK ÇÖREK

24 Şubat 2015

ÇİKOLATALI ÇİÇEK ÇÖREK

   Görüntüsü şık ve lezzetli bir mayalı tartifle çay saatlerinde, kahvaltıda yapacağınız çikolkatalı fındık kremalı çörekleri çok beğeneceksiniz.




   Mayalı hamuru ikiye bölüp merdane yardımıyla açıyoruz. Çay bardağı ile kesip çikolata sürdükten sonra önce ikiye katlayıp ardından iki ucu birleştiriyoruz. Kelepçeli veya tart kalıbına yerleştirip çiçek şeklini vermiş oluyoruz.




    Dilerseniz bu tarifi kuru maya ile de yapabilirsiniz. Vermiş olduğum ölçülerde yaş maya yerine 1 yemek kaşığı kuru maya eklemeniz yeterli. Kullanımı ise ılık olan süte ekleyip 15 dk bekleterek mayayı aktifleştirmek.




   Şimdiden afiyet olsun..

MALZEMELER

Hamur için;

100 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı veya margarin
1 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
1 paket yaşmaya
1 su bardağı süt
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un

İçi için;

Çikokatalı fındık kreması

TARİFİ


  • Sütü ılıtıp bir miktar şeker ile mayayı eritelim.
  • Kalan şeker, yumurta ekleyip karıştıralım.
  • Tereyağını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra kulak memesi kıvamına gelecek şekilde un ilave ederek hamuru yoğuralım.
  • Hamurun güzel mayalanması için tezgaha alıp 5 dk daha yoğurduktan sonra kap içine koyup üstünü örtelim.
  • 30 dk mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru ikiye bölelim. Merdane yardımıyla açıp çay bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar elde edelim. Elde ettiğimiz hamura çikolatalı fındık kreması sürelim. Önce ikiye katlayıp ardından iki ucu birleştirelim.
  • Yuvarlak kelepçeli veya tart kalıbına kenarlardan başlayarak dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 180C derecelik fırında pişirelim.
  •  Çikolatalı fındık kremali çöreği soğuması için kelepçeli kalıptan çıkarıp için ızgara teli üzerine alalım.
  • Soğuyan çöreği servis kabına alıp dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

1 yorum: