KREMALI ISPANAKLI KİŞ

19 Şubat 2015

KREMALI ISPANAKLI KİŞ

   Çay saatlerinde misafirlerinize sunacağınız harika bir Kiş tarifiyle karşınızdayım. Ispanaklı kiş hamurunun güzel olması için buz dolabında ilk 30 dakika, tart kalıbına yerleştirdikten sonra ise 15 dakika dinlendirmemiz gerek. 



Bu tarifimde ıspanak, soğan, kaşar peyniri ve kapya biber kullandım. Siz dilediğiniz sebzelerle yapabilirsiniz.






























MALZEMELER

100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı soğuk su
1.5 veya 2 su bardağı un
1 adet yumurta

İç harcı için;

500 gr ıspanak
1/2 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1/2 su bardağı rende kaşar peniri
Sıvıyağ
100 ml krema
1 adet yumurta

TARİFİ


  • Kiş hamur malzemelerini bir kapta yoğurup buzdolabında 30dk dinlendirelim.
  • Hamuru tart kalıbına göre açalım, kenarlarını düzeltelim. Tekrar buzdolabında 15 dk dinlendirelim.
  • Tartın üstünü folyo ile kapatıp kabarmaması için kuru fasulye koyalım. 190 C de 15 dk pişirelim.
  • Soğan ve biberleri doğrayalım. Sırasıyla soğan , biber ve ıspanakları soteleyelim. 
  • Harç ılıdıktan sonra baharat, tuz , krema, peynir ve yumurtayı bir kapta çırpıp ekleyelim.
  • Tart hamurunun üzerine yerleştirip 180C derecelik fırında 15 dk pişirelim.
  • Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapalım.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder