DÖVME ÇORBASI

18 Şubat 2015

DÖVME ÇORBASI






MALZEMELER

1 su bardağı aşurelik buğday ( geceden ıslatılmış)
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı et suyu


TARİFİ

  • Geceden ıslattığımız buğdayları et suyu ile haşlayalım.
  • Bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını karıştıralım.
  • Ilık sudan yoğurtlu karışıma ilave edip çorbaya yavaş yavaş ekleyelim.
  • Karıştırarak kaynamasını bekledikten sonra kaynayınca tuzunu ilave edelim.
  • Sos kabında üzeri için naneli tereyağlı veya kırmızı biberli sos yapıp  çorbayı servis ederken dökelim.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder