MANTARLI TAVUK SARMA

10 Şubat 2015

MANTARLI TAVUK SARMA



MALZEMELER


2 adet tavuk göğsü

Tavuk terbiyesi için;

1 su bardağı süt, karabiber

Mantarlı harç için;

200 gr mantar
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
1/2 adet kuru soğan
Sıvıyağ
Tuz, kırmızı biber

Beşamel sos için;

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı

TARİFİ

  • Tavuk göğsünü et dövücü ile inceltelim. 2 veya 3 e bölelim.
  • Süt, karabiber harmanlayıp buz dolabında en az 1 saat dinlendirelim.
  • Beşamel sos için tereyagını eritelim. Unu kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyelim. Kıvamı ağırlaşana kadar karıştıralım. Pişince tuz, karabiber ekleyip ocağı kapatalım.
  • Mantarlar, soğan,sarımsak,kırmızı biberi doğrayalım.
  • Tencereye sıvıyağı koyalım. Sırasıyla soğan, sarımsak,kırmızı biber, mantarları ekleyip kavuralım. Ocağın altını kapatıp beşamel sosun yarısını dökelim.
  • Tavukların bir tanesini tezgaha alıp iç harcını koyup saralım. Kürdan veya çöp şiş ile sabitleyelim.
  • Pişirme kağıdı serilmiş kaba dizip üzerine kalan beşamel sostan dökelim.
  • 200 C derecelik fırında 30 dk pişirelim.
  • Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder