DOMATES SOSLU PATLICAN

29 Haziran 2015

DOMATES SOSLU PATLICAN

   Domates soslu patlıcan yemeği dilerseniz tek başına tüketilebilecek lezzetli bir ana yemek olabilir. 




  Domates soslu patlıcan 'da kullanacağımız peynir tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Ben bu yemeğe yakışacağını düşündüğüm peynir çeşitlerini malzeme listesinde önerdim. Tarif sonrasında da not bölümünde ise patlıcan hakkında bir kaç bilgi ile mutfakta işimize yarayacak püf noktaları var.


MALZEMELER

3 adet patlıcan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır unu
Sıvıyağ

Sosu için;

4 adet domates
1/2 adet kuru soğan
2 dış sarımsak
2 çay kaşığı kuru fesleğen
Tuz
Arzu ettiğiniz peynir ( Dil peyniri , Mozzarella , Tulum veya Parmesan)

TARİFİ


  • Patlıcanları alacalı kesip iki`ye bölelim. Enine dilimler halinde keselim.
  • Bir kapta yumurta ve mısır unu'nu çırpalım. Patlıcan dilimlerini tuzlanıp mısır ünlü karışım ile karıştıralım.
  • Kızartma tenceresinde yağı ısıtıp patlıcanları kızartalım. Fazla yağı emmesi için kâğıt havlu üzerine kızartılan patlıcanları koyalım.
  • Sosu için soğan , sarımsak ve domatesi rendeleyelim.
  • Tuz ve fesleğen ilave edip pişirelim.
  • Pişirme kabına patlıcan dilimlerini yerleştirelim. Üzerine sos ve peynir koyup tekrar patlıcan dilimi yerleştirelim. Bu işlemi patlıcanlar bitene kadar yapalım.
  • 180°C fırında 15 dakika pişirip dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

NOT:
  1. Patlıcanların tadında acılık olduğunu düşünüyorsanız biraz tuzlu suda bekletip tadını hafifletebilirsiniz.
  2. Patlıcanları sonra kullanacaksanız kararmaması için biraz limonlu suda bekletin.
  3. Kızartma yapmadan önce patlıcanları kâğıt havlu ile iyice kurutun. 

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder