KESME ERİŞTELİ YAYLA ÇORBASI

25 Haziran 2015

KESME ERİŞTELİ YAYLA ÇORBASI

    Sevilen yayla çorbasın'ın değişik bir çeşidi...



 Yayla çorbasının püf noktalarından biri yoğurdun kesilmemesi.
   Bunu sağlamak için öncelikle kullanacağımız yoğurt ve yumurtanın oda sıcaklığında olması gerekir. Çorbadan bir miktar yoğurda alıp iyice ılıdıkdan sonra çorbaya katmalıyız. Aksi takdirde çorbada kesilme olacak hem tadı hem de görüntüsü hoş olmayacak. 
    Çorbanın kesilmemesi için bir diğer önemli nokta ise tuzu piştikten sonra katmak.


MALZEMELER

1.5 çay bardağı kesme
6-7 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar su
Üzeri için;
Tereyağı
Nane

TARİFİ



  •  Tencereye suyu koyup kaynatalım. Kesme erişteleri ilave edip pisirelim.
  • Bir kap içine yoğurt, yumurta sarısı, un koyup iyice karıştıralım.
  • Sıcak çorbadan bir miktar su alıp yoğurdu ılıtalım ve hızlıca karıştırarak içine ilave edelim.
  • 5-6 dk boyunca kaynayana kadar karıştıralım. Ocağı kapatalım.
  • Sos tavasında tereyağını eritelim. Naneyi ilave edip altını kapattıktan sonra çorbamıza dökelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder